Пошук по сайту

На історичному місці в Олеську представлено гаївки для доброчинців єпархії

28 квітня в приміщенні Олеського замку відбувся Пасхальний захід «Великодня Писанка» для доброчинців і вірних Сокальсько-Жовківської єпархії, який співом заквітчали творчі колективи Львівського Національного Аграрного університету.

Урочистість очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, який ініціював даний захід на місці, де ще з давньоруських часів стояла твердиня і плекалися культурні традиції нашого народу. Звертаючись до студентів Аграрного університету, архиєрей сказав: «Ви творці сьогоднішнього свята! Ми від вас переймаємо цю радість і будемо про вас говорити». Далі владика зазначив, що завдяки радості гаївок та воскресних пісень, ми бачимо, що це давнє місце немов ожило і всі учасники заходу «Великодня писанка» відчули щастя. Щодо сенсу нашого життя, єпископ наголосив: тут ще раз «відкриваємо зміст нашого післаництва на землю, що варто є жити, творити і передавати іншим радість».

Учасники заходу змогли оглянути експонати музею і приміщення замку. Відтак присутні ознайомилися із презентацією діяльності єпархії та планами на майбутнє. Наприкінці владика Михаїл подарував доброчинцям воскові писанки-свічки.

Дарували радість пасхальних гаївок: Народна хорова капела «Джерела Розточчя», Народний ансамбль «Троїсті музики» та Народний ансамбль танцю «Первоцвіт» з Львівського Національного Аграрного університету м. Дубляни.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336