Послання 2024

Пошук по сайту

Христове Воскресіння відсвяткували у Катедральному храмі

12 квітня урочисте Архиєрейське богослужіння звершувалося у Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла м. Сокаля.

Очолив Божественну Літургію єпархіальний єпископ Михаїл Колтун у співслужінні адміністратора парафії о. Ярослава Кащука та сотрудників храму. Після Євангелія було зачитано Пастирське Пасхальне послання, а наприкінці літургійного моління архиєрей сказав повчальне слово про те, що «подія Воскресіння Христа сколихнула все сотворіння у світі. Так що небо і земля радіють, бо Христос Воскрес і нам дає запевнення кращої долі разом з Ним, щоб ми могли прийняти участь у Його славі». У церковному році – це «найбільша нагода святкувати разом, а не поодинці. Це винятковий час ділитися з іншими радістю Пасхи Господньої», - зазначив архипастир.

Адміністратор храму розповів вірним про символічне значення пасхального яйця і подарував архиєреєві писанки приготовані дітьми переселенцями зі Сходу України. Також парафіяни могли помилуватися великою писанкою встановленою перед храмом.

Важливим акцентом були молитви і вітання для тих, хто захищає нашу неньку Україну і зараз перебуває поза рідним домом.

Завершилася церковна урочистість потрійним процесійним обходом храму і освяченням пасок. Опісля вірні приклонялися перед чудотворним образом розп’яття Христа Спасителя привезеного із Глинян.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336