Послання 2024

Пошук по сайту

Відкрилася виставка живопису: «Молитва на чотках. У пошуках обличчя Бога»

2 квітня у Львівському палаці мистецтв відкрилася виставка живопису «Молитва на чотках. У пошуках обличчя Бога» Роксолани Прийми-Таміоли, в якій взяв участь Преосвященний владика Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський.

У виступі архиєрей, який вже багато років співпрацює з художницею, наголосив: «Сьогоднішня тема відкриває нам обличчя Боже, як головний пріоритет... Можемо вдивлятися в ці обличчя, бачити Бога і сучасний стан нашого життя, України, який закликає нас до молитви. Обличчя Боже є в нашому лиці, маємо його добачати один в одному, шукати, задивлятися на нього. Чи ми бачимо його, чи уподібнюємося до нього? Ця виставка дає поштовх молитися і шукати обличчя Господнє».

Художниця протягом двох років по-мистецьки «шукала» обличчя Боже і намалювала тридцять три зображення, які відкривають нам Бога при молитві «Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного».

Репродукції тих картин вже надруковані у вигляді буклетів і розповсюджуються у парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії.

Довідка

Роксолана Прийма-Таміола народилася 1958 року у Львові. Із шести років займалася малярством у студії Петра Фліта. Згодом закінчила Львівську академію мистецтв, де навчалася живопису у Вітольда Монастирського. Перша персональна виставка відбулася у віці 13 років, в музеї Західного та Східного мистецтва в м. Одесі. У 1981р. закінчила Львівську Академію Мистецтв. Учениця професора Вітольда Антоновича Манастирського. З 1994 р. є членом Спілки Художників України, а з 2003 р. є членом Спілки Художників Польщі. Твори малярки експонувались на багатьох виставках в Україні та закордоном.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336