Послання 2024

Пошук по сайту

«Життя людини – найвища цінність», - виховний захід у Сокалі

10 грудня 2014 р., у Всесвітній день прав людини, в Сокальській ЗШ І – ІІІ ст. №5 для учнів 8-9 класів відбувся позакласний захід «Життя людини – найвища цінність», метою якого є формування здорових звичок школярів та правомірної поведінки.

Отець Роман Синицький, сотрудник храму Св. Архистратига Михаїла, пригадав дітям, що людина створена на образ і подобу Божу. Людина завжди має право вибору, але мусить пам’ятати, що за свій вибір несе відповідальність. Діти, жваво спілкуючись із священиком, погодились, що для того, щоб жити довго і щасливо, треба слухатись батьків і шанувати життя та здоров’я.

Вчитель біології Рупа Г. Р. розповіла учням про ресурси людського організму, позитивні та негативні звички людини. Учні називали причини і наслідки шкідливих звичок, які руйнують людський організм. Колективно вирішували проблемні ситуації, які трапляються серед підлітків.

Вчитель правознавства Швець Н. О. наголосила, що за вживання алкоголю, куріння цигарок неповнолітніми наступає адміністративна відповідальність. Зазвичай, шкідливі звички приводять до злочинів. Учитель навела статистичні дані про залежність підлітків від алкоголю, тютюнопаління та наркоманії в Україні. Проаналізувала результати анкетування «Молодь і протиправна поведінка» серед учнів 8-11 класів даної школи.

«Сподіваємось, що такий спільний захід за участю учнів, учителів та священика дасть хороші результати у вихованні сучасної молоді», - зазначили організатори.

Повідомила Світлана Практика,

заступник директора Сокальської ЗШ І – ІІІ ст. №5

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336