Послання 2024

Пошук по сайту

Студенти зустрілися із французьким священиком-ентузіастом

1 грудня у Львівському національному аграрному університеті відбулася зустріч студентської молоді із французьким католицьким священиком, письменником, засновником школи молитви і євангелізації «Jeunesse Lumière» (Молодь – Світло) у Франції, отцем Данієлем Анжем.

Отець Даніель є автором понад 40 духовних книг, що торкаються теми стосунків у сім’ї, гендерних питань. Він є чудовим проповідником для молоді.

Зустріч розпочалася молитвою «Отче наш», яку промовляли разом з усіма студентами отець Данієль, капелан університету о. Іван Венгрин та представники школи молитви із Львова та Харкова.

Отець Данієль розповів студентам про своє життя, про шлях та пошуки пізнання Бога, про «університет радості» в Африці, у якому провів понад 8 років. Наш духовний гість радів, що його місія привела до Львівського НАУ, у якому плекають аграріїв, оскільки життєвий шлях був пов’язаний із клопіткою роботою на землі у маленькій монастирській общині на острові в Руанді.

Повернувшись з Африки у Європу, Данієль Анж був вражений тим, що люди не мали радості від життя, втратили ентузіазм і саме бажання жити. Це стало поштовхом для створення Школи «Молодь – Світло», у якій навчається кожного року понад 30 представників з багатьох країн світу.

Обговорюючи становище в Україні, питання війни, отець Данієль вказав, що 80% страждань у світі через гріх: гординю, гнів, агресію, заздрість, зверхність. Коли б люди знали Христа, то не було б війн, усі були б щасливими.

Усіх присутніх зацікавила розповідь про нову програму «Екологія людини», яка була висунута цьогоріч на Конгресі у Парижі. Екологія людини – це чистота стосунків, це найкращий спосіб зупинити СНІД, куріння, алкоголізм, аборти, наркоманію, зберегти чистоту відносин до шлюбу і вірність у шлюбі.

Зустріч з отцем Данієлем була дуже цікавою і потрібною для молодих людей. Усі були вражені ентузіазмом, енергією, радістю 82-річного священика-монаха. Отець Данієль разом із капеланом нашого університету благословили студентів і побажали усім присутнім миру, уміння бути щасливими і радіти кожному дню, що подарував Господь.

Оксана Качмар, керівник підрозділу з організації виховної роботи студентів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336