Послання 2024

Пошук по сайту

Виповнилася десята річниця освячення джерела в Утішкові

На відпусті 28 вересня 2014 року понад п’ятсот прочан віддавали урочисту Божу славу Ісусу та хвалу Богородиці в духовному центрі «Утішківське чудотворне джерело» з нагоди 10-тої річниці освячення єромонахом Василем Вороновським.

Цього року Сокальсько-Жовківська єпархія з благословення владики Михаїла Колтуна та ініціативи Буського декана отця Володимира Залуцького та восьми священиків деканату організувала відпуст біля Утішківського чудотворного джерела.

В Третій годині по полудні урочисто розпочалась Божественна Свята Літургія. По завершенню Літургії відбулося освячення води, яку вірні прочани набирали до дому. На кінець відпусту священики по черзі читали молитви на оздоровлення для хворих.

Цей день ще раз яскраво засвідчив про те, що Матір Божу люблять, шанують, глибоко вірять у її заступництво вірні Христової Церкви різних конфесій. Адже, перед своєю улюбленою Матір’ю Марією, приступали з молитвою до Її стіп греко-католики і православні та римо-католики, люди похилого віку і молодь та діти з усієї Бузецької округи, із сіл сусідніх районів. На прощу паломники ішли пішки, їхали велосипедами, автомобілями та автобусом.

Це чудотворне джерело розташоване між селами Утішків - Петричі Буського району Львівської області. Від траси Красне - Золочів пролягає дорога в село Утішків. Потрібно проїхати 500 м від траси і з правої сторони стоїть Хрест з ангелами та фігура Матері Божої, і криничка з цілющою чудотворною водою та купіллю.

Повідомив протоієрей Андрій Баглай

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336