Послання 2024

Пошук по сайту

Місії з святим Іваном Павлом ІІ на Підкамінщині

У величне свято Різдва Пресвятої Богородиці розпочалися святі місії з святим Папою Іваном Павлом ІІ на Підкамінщині.

Церковні дзвони сповістили, що місійний образ святого прибув у Підкамінь. Парафіяни храму Успення Пресвятої Богородиці разом із отцем- деканом Михайлом Бакаєм зустріли святого Папу. Діти пелюстками квітів встеляли дорогу образові до церкви, де відбувся Молебен до Пресвятої Богородиці з місійною наукою.

Протягом тижня дзвони храму тричі (о 8, 10 та 18 годині) запрошували вірних на зустріч з Ісусом Христом. Під час усіх днів святої місії парафіяни храму та інших церков деканату приступали до Сповіді та Святого Причастя, а головне - брали участь у місійних науках, які доступно, натхненно провадили отці-місіонери ЧСВВ зі Львова о. Теодозій та о. Корнилій. А також молилися над хворими і благословляли мощами святого.

Особливо цікавими були місійні науки для школярів, як загальноосвітньої, так і спецшколи для слабочуючих дітей , які подавав о. Миколай. У місійних науках учасники роздумували про Сповідь, Причастя, прощення гріхів, родину, державу.

В день свята Воздвиження Чесного Хреста Божественна Літургія завершилася освяченням місійного хреста, що був встановлений на подвір’ї храму Успення Пресвятої Богородиці. «Хрест – це наше спасення, це дорога до Бога», - звернувся до всіх отець Михайло.

Величним був і «кортеж» дитячих колясок. Це мами поспішали із своїми дітками – наймолодшими парафіянами на благословення до святого Івана Павла ІІ.

«Ось і неділя – закінчення місій. Здається з часу освячення храму (а це було 15 років тому) тут не було разом стільки людей». Священики деканату разом зі своїми вірними прибули на цю спільну молитву з відновою святого Хрещення, урочистим святим Причастям, Апостольським благословенням і наданням повного відпусту.

Повідомила Іванна Мартинюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336