Послання 2024

Пошук по сайту

Освячено престіл для шахтарської каплиці

26 вересня Преосвященний владика Михаїл Колтун освятив престіл для звершення Божественної Літургії у каплиці шахти «Відродження» поблизу м. Червонограда.

Спершу архиєрей з о. Тарасом Гнатівом, капеланом шахти, відслужили Молебен до Богородиці перед фігурою Богоматері, яка розташована при в’їзді на територію вугільного підприємства. Після Євангелія архипастир закликав присутніх поручити себе, ближніх та Україну опіці Пресвятої Богородиці, яка «довірилася Богові, а Він їй довірив спасення світу і вона цю місію до сих пір сповняє».

Потому всі присутні попрямували до адміністративного корпусу, де звершено освячення престолу для пренесення безкровної жертви Тіла і Крові Господньої в часі Божественної Літургії.

Звертаючись до робочого колективу архиєрей закликав «це місце святе шанувати» і побажав «щоби воно надихало на правильні рішення і вчинки у житті». Отець Тарас наголосив, що це молитовне місце буде нагадувати всім «про фактичну присутність Бога, а там, де перебуває Бог, не має зла». Далі архиєрей розповів про розвиток і доцільність капеланського служіння для військових, молоді та різних професійних груп, бо «Церква є потрібна у щоденному житті». Відтак закликав сумлінно сповняти свої обов’язки, щоби «поступати по-християнськи і долати труднощі щоденного життя».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336