Послання 2024

Пошук по сайту

У Зарваниці прочани єпархії виразили солідарність з військовими

20-21 вересня прочани Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у заходах Всеукраїнського військового паломництва у Зарваниці.

У перший день миряни разом зі своїми душпастирями помолилися Молебен, пройшли Хресну дорогу, приступили до Таїнств Сповіді і Святого Причастя, а ввечері долучилися до поминальної молитви за полеглих військовослужбовців та правоохоронців. Правлячий архиєрей Михаїл Колтун закликав усіх присутніх належно «сповняти свої обов’язки з любові до Бога, Батьківщини і один до одного, бо це єдиний мотив, який запевняє нам спасіння». Відтак архипастир зазначив, що «Церква щораз і щораз заохочує молитися за Батьківщину, за уряд, наше військо і сьогодні ми оживили це прохання нашою присутністю в Зарваниці». «Ми сьогодні молимося за тих, хто відійшов у вічність, щоб вшанувати їх геройство, виразити співчуття, бо вони були серед нас і наша любов є з ними», - підсумував єпископ.

Другий день паломництва розпочався Архиєрейською Божественною Літургією. Під час проповіді єпископ закликав вірних: «Нехай ніколи і нікому в душу не увійде гріх, що порочить людську гідність. У любові очищуймо наше життя через покаяння та добрі вчинки, наповнюймо наше життя жертвенністю. Кожен, хто молиться, стає учасником Божого миру. У часи протистояння не забуваймо нашої особистої відповідальності за тих, які на передовій, та про тих, які в тилу. Молімося про навернення ворогів, бо і він потребує навернення й спасіння». «Нехай наша молитва стане свідчення Божої благодаті в ім’я миру та задля процвітання нашої рідної священної Богом даної української землі», - завершив проповідь єпископ Сокальсько-Жовківський.

Після спільної молитви прийняли архиєрейське благословення близькі родичі, які втратили у військовому конфлікті своїх найрідніших синів, чоловіків чи батьків.

На всіх інших благословення зійшло з краплинами свяченої води, якою щедро окропив єпархіальний єпископ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336