Пошук по сайту

Архиєрей благословив студентів Національного університету ветеринарної медицини

31 серпня, під час церемонії початку навчального року, єпископ Михаїл Колтун сказав повчальне слово і благословив першокурсників, викладачів та ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького.

Владика Михаїл заохотив всіх присутніх плекати «любов до всього сотворіння і любов між нами». Далі архипастир наголосив про виклики, які стоять перед нами: «як ми любимо нашу землю, як оберігаємо її право на недоторканість кордонів? Бо це є наша спадщина, яку Бог дав нам, щоб нею управляти. Святе Письмо говорить про свободу людини і за цю свободу потрібно боротися». Опісля архиєрей закликав підтримати військових «словом, молитвою, жертвою і якщо не можемо бути там в АТО, то можемо робити один одному добро тут і воно віддасться. Колись в часі війни – як розповідала мама владики – люди давали хліб і чужим воїнам, бо казали, що «якщо ти даш йому, то хтось дасть твоїй дитині там на чужині». Цей принцип християнської любові працює завжди. Він є успішним і те, що ви будете навчатися – це буде внеском в міць нашої Батьківщини».

Згадуючи полеглих за Україну, владика запросив усіх помолитися за них, «щоб Господь прийняв цю жертву, яку приносить Україна» і «щоб вона стала тим чинником, який нас об’єднує і дає віру в завтрашній день». Опісля всі помолилися «Отче Наш».

Благословляючи студентів архиєрей сказав: «Скріплений вірою і любов’ю, закликаю Боже благословення на вас, на ваше навчання, на ваші зусилля. Хай вони будуть успішними…, щоб ви були окрасою нашої землі».

Наприкінці урочистості єпископ окропив свяченою водою новопризначеного ректора Володимира Стибеля, професорів та доцентів, а о. Степан Кащук, капелан університету, покропив усіх першокурсників, серед яких, молодь з усіх куточків нашої держави.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336