Послання 2024

Пошук по сайту

Учні катехитичних шкіл єпархії зібралися на з’їзд

17 червня учні катехитичних шкіл єпархії разом зі своїми наставниками зібралися на цьогорічний з’їзд у м. Львові під назвою «Ми є діти Божі».

У гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла єпископ Михаїл Колтун, духовенство, сестри-монахині та катехити помолилися разом зі своїми учнями Акафіст до Богородиці. Архиєрей сказав слово про важливість виховання молодого покоління в християнському дусі та в любові до України. Владика закликав черпати мудрість з Євангелія про єдність християн, а також з авторитетних слів «єднайтеся, брати мої» Тараса Шевченка. Далі владика пояснив яким має бути мир на противагу війні: «Мир з Богом, мир з ближнім, мир в стані без гріха. Щоб ми були милосердні, вчилися прощати, були зичливі один до одного, щоб ми були братами і сестрами, які є чуйні на потреби ближніх». Також проповідник закликав «сумлінно виконувати свої обов’язки» і бути готовими «послужити іншим». Як приклад архиєрей розповів про християнське виховання у час підпілля УГКЦ, де родина була домашньою церквою, а діти слухали своїх батьків. На завершення владика уділив архиєрейське благословення.

о. Михайло Микита, голова катехитичної комісії, зазначив, що учні прицерковних шкіл єпархії зібралися, щоб «спільно помолитися за Україну, за воїнів, щоб разом відзначити 25-тий ювілей виходу Церкви з підпілля та 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка».

Наступним місцем зустрічі був майдан перед пам’ятником Кобзарю. Там учасники спільно виконали гімн України та вшанували Шевченка. Відтак учні та наставники (до 1500 осіб) переглянули вистави в театрі імені Марії Заньковецької.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336