Послання 2024

Пошук по сайту

Парафіяни покликані бути місіонерами Божої любові, – значення декади місійності

Готуючись до Свята Зіслання Святого Духа, Блаженніший Святослав разом з єпископами УГКЦ запрошує всіх вірних взяти участь в Декаді місійності, десятидневному паломництві, мета якого, наново відкрити і досвідчити, що парафіяни покликані бути місіонерами Божої любові.

Виконуючи слова Господні «Ідіть і зробіть учнями всі народи» (Мт. 28, 19), парафіяни мають усвідомити своє місійне завдання і нести Добру Новину спасіння у світі, проголошуючи Царство Боже.

У парафіях розповсюджується «Путівник Декади місійності», священики заохочують вірних приходити до храму, щоб всією парафією щоденно практикувати приготовлені роздуми та завдання, а для тих, хто залишиться у колі сім’ї пропонують декілька хвилин на день, згідно текстів «Путівника» застановитися над виконання місійного завдання.

В інструкції для виконання засад «Декади місійності» зазначено, що «згідно з одним дослідженням, у наших спільнотах є, в середньому, близько 20% практикуючих християн. Насамперед усі вони, разом з парохом, зобов'язані подбати, щоб Блага Вість постійно була донесена і до інших 80% наших парафіян, які чомусь відійшли від практикування своєї віри, до тих, хто проживає на периферії наших парафій чи вважають себе невіруючими».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336