Послання 2024

Пошук по сайту

«Якщо чуєте покликання до священства, то повинні молитися», – єпископ до абітурієнтів

9 травня Навчальний відділ єпархії провів іспит та співбесіду для кандидатів, які бажають навчатися в духовних семінаріях. Благословив абітурієнтів та виголосив духовно-повчальну настанову Преосвященний владика Михаїл Колтун.

Єпископ зазначив: «не думайте, що ви будете тільки студіювати чи вивчати напам’ять. Я вам кладу на серце, щоб ви це, що вивчаєте, має просякнути вашу ментальність, ваше серце і наповнити вас вірою. Якщо ви чуєте покликання до Церкви, до священства, то ви про це повинні молитися, це є ваш хліб насущний, ваша дорога життя. А так легко, без докладання зусиль це не можливо, тим більше без молитви. Ви повинні наполегливо молитися про ваше покликання: що ви хочете бути священиками. Коли ви будете молитися і брати добрий приклад один від одного, а особливо від своїх наставників, то це покликання буде вкорінюватися в ваше життя і ви себе будете почувати в світі певнішими». Далі архиєрей закликав: «Щоб ви в житті не завагалися, бо прийдуть спокуси різного роду і сумніви проти віри, але це все треба долати, бо то злий всілякими способами спокушає». Найголовніше «для вас має бути єдність з Церквою, з єпископом, зі священиками і єдність між вами. Ви маєте бути один для одного братом, щоб він тобі вірив і щоб ти йому вірив, і бажав добра. Оце є формація: коли ми є брати у Христі, коли Христова любов є між нами. Не моя приємність чи симпатичність, а Христова любов регулює нашу церковну міць». Щодо потреби священичого служіння, то владика повідомив: «Капелани є потрібні для війська, для в’язниці, шпиталів, для різних сфер життя – для молоді, дітей, вчителів…» Відтак архипастир побажав вступникам наступне: «Свою віру так маєте вміти обґрунтувати, щоби других могти зацікавити, звідки у вас такий скарб, що ви можете силою свого духа долати всілякі фізичні, матеріальні, видимі і невидимі перешкоди».

Як запоруку успішності вибору священичої дороги владика поручив щодня молитися вервицю.

Цього року навчатися в духовних семінаріях висловили бажання юнаки з міських парафій Сокаля, Червонограда, Бродів та сіл Спасова, Жовтанців, Добросина, Сулимова, Старого Яричева, Черниці та Задвір’я.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336