Послання 2024

Пошук по сайту

У Буську відзначили двадцятиріччя створення парафії святого Юрія

4 травня у парафії св. Юрія в м. Буськ урочисто відзначили двадцятиріччя створення парафії і побудови храму. Очолив богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун.

У євангельській проповіді архиєрей наголосив, що Божа благодать дається нам постійно, проте «ми маємо триматися віри» і завжди приймати Господню науку. Далі владика пояснив, що потрібно дивитися на життя по-християнськи і бачити не лише земну сторону, але й позаземну, вічну. Говорячи про двадцятиріччя створення парафії та побудови храму, єпископ зазначив, що в цьому храмі «заявляє себе Христос, через Євангеліє, через Таїнства і в тому числі на сьогоднішній Службі Божій. Це є можливість відкрити себе Богові, вступати в діалог з Ним. Не тільки віддавати Йому честь в молитві, але в кожному часі і місці, своїми ділами прославляти Його». «В храмі ми черпаємо Духа Божого, Божої ласки, уваги, слухання, прийняття Його науки для того, щоб вийшовши з храму ми були духовно збагачені і запевнені про поміч Божу». Відтак архипастир подякував вірним, «що своєю присутністю та стараннями збагачують цей храм, щоби Церква, яка вийшла з підпілля, щораз більше розвивалася. Церква завжди є з народом. Це не тільки, що священик є з вами. Це є ви, що свідчити своєю вірою перед іншими людьми, щоб Україна відновилася духовно», - зазначив проповідник.

Наприкінці богослужіння о. Андрій Баглай, настоятель парафії, подякував жертводавцям та парафіянам, які в 1994 році доклалися до того, що за шість місяців був споруджений цей храм. Відтак владика Михаїл запросив усіх присутніх продовжувати цю «Божу справу» і розбудовувати парафіяльне життя в місті Буську.

Наостанок відбулося освячення води, окроплення нею та мировання.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336