Послання 2024

Пошук по сайту

Єпархіальні священики вчилися допомагати у стресових розладах після Майдану

1 квітня в Єпархіальному управлінні відбулася зустріч священиків Сокальсько-Жовківської єпархії з фахівцями, які допомагають священнослужителям бути належно підготовленими до духовного супроводу осіб, котрі пережили стрес в час кровавих подій на Майдані в Києві.

Ініціатива проведення таких зустрічей-тренінгів виходить від Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, а здійснює даний проект Відділ комісій Патріаршої курії УГКЦ, під керівництвом о. Петра Рака.

На початку зустрічі було наголошено, що Великопосний період, коли вірні приходять до Сповіді, є доброю нагодою відчути переживання людей, які були на Майдані або переймалися тими подіями користуючись ЗМІ.

Отець Орест Фредина говорив про важливість і суть священичого покликання та «щоб отці впливали на світ», а не навпаки. Також доповідач закликав духовенство так відкритися на дію Бога в їхньому житті, щоб Він міг зробити наше суспільство кращим.

Галина Нетлюх, практичний психолог УКУ, пояснила у науковий спосіб як розпізнавати симптоми посттравматичного стресового розладу та як надавати духовну підтримку.

На завершення о. Петро Рак подякував священикам за розуміння даної проблематики і бажання допомогти вірним вийти з стресової ситуації.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336