Послання 2024

Пошук по сайту

У Сокалі молилися за навернення для порятунку створіння

У Першу неділю Великого посту в Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла м. Сокаля звершено Архиєрейську Божественну Літургію, рукоположено нового пресвітера та запрошено вірних до великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

У євангельському повчанні єпископ Михаїл Колтун звернув увагу, що в теперішній складний суспільно-політичний час важливо зберегти вірність Богові і Його настановам. «В цьому стані важно зберегти вірність Богові і його любові, яка нас об’єднує. Щоб ми не замикалися один до одного, щоб ми проявляли нашу віру в любові до ближніх і до своєї Батьківщини». Господь закликає нас не боятися «бо Він переміг світ» і «Він з нами» і мир – це найголовніша «зброя», яка може забезпечити у світі порядок. Як військовий капелан, владика розповів, що «найважливішим завдання військовослужбовця – нести мир». «Наш священний обов’язок мати любов, щоб між нами не було тих головних гріхів, які порочать наше життя». Кожен з нас є братом і сестрою у Христі і «коли хтось образив мого брата, то прогрішився перед всією спільнотою, бо ми всі є рідні. І для того ми просимо прощення один в одного, щоб Божа благодать єднала нас у любові. І час посту є сприятливий, щоб ми могли примиритися з ближнім і своїми стараннями відтворили прихід Божої ласки, щоб ми жили у любові», - зазначив проповідник.

На ектенії було виголошене окреме еко-прохання: «Владико Вседержителю, подай нам ласку покаяння і навернення, щоб ми побачили в оточуючій природі Тебе – Творця і доброго Батька та з любов’ю доглядали за створеним Тобою світом».

Під час Літургії єпископ Михаїл уділив Таїнство Священства диякону Андрію Чехуту, вихідцю із бродівського деканату.

Вкінці богослужіння єпископ Михаїл розповів парафіянам про великопісну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», відтак було роздано буклети з детальною інформацією про даний захід.

На завершення о. Ярослав Кащук, адміністратор Катедри, прочитав молитву за Україну і вся церква заспівала молитовний гімн «Боже Великий, Єдиний».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336