Послання 2024

Пошук по сайту

Єпископ з священиками єпархії голосили Слово Боже та молилися на Майдані

У п’ятницю, 21 лютого 2014 року, день визначений Синодом для особливої молитви і посту, єпископ Михаїл Колтун, протосинкел єпархії о. Володимир Коткевич, отець-синкел Степан Макар, о. Богдан Вихор, бродівський декан, о. Любомир Яворський, капелан, та інші священнослужителі єпархії на головному Майдані країни піднесли свої молитви до Господа за мир в державі.

Спершу владика Михаїл закликав присутніх не боятися, «бо з нами Господь Бог» і окреслити нашу мету: «мир, свободу, гідність кожної людини і її права. Мета наша виразити любов до свого брата і йому допомогти, солідаризуватись з ним». Відтак архиєрей назвав всіх священиків, які душпастирюють на Майдані справжніми капеланами «завданням яких є бути серед людей не тільки для того, щоби скріпляти їх в діях, але також пробуджувати в них відчуття безсмертності душі».

Згадуючи свято Стрітення Господнього єпископ та священики запалили стрітенські свічки, які охороняють нас «від усякої загрози в християнському житті» і «ми запалюємо свічку, щоби вона була силою для нас, щоби ми йдучи за тим світлом Божим, могли триматися цієї благодатної сили, яку вселяє в нас Господь», – наголосив архипастир.

В часі промови єпископа до сцени прийшла міліція з Львівщини і виразила готовність бути на стороні народу. Рівночасно у Верховній раді відбулися конструктивні зміни щодо утворення нової парламентської більшості.

Перед тим єпархіальне духовенство протягом ночі брало участь в щогодинній молитві на головній сцені Майдану, молитві у каплиці та спілкуванні з людьми.

В період останніх трьох місяців чимало священиків єпархії перебувало на Майдані і слугували всім людям, молячись та підтримуючи їх Божим словом.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336