Послання 2024

Пошук по сайту

Свято Богоявління у Сокалі

19 січня у Катедральному соборі в м. Сокалі звершено урочисту Архиєрейську Божественну Літургію. Опісля відбувся екуменічний Чин великого освячення води на центральній площі для усіх парафій міста.

У Євангельській науці Преосвященний владика Михаїл Колтун зазначив, що «сила Божої благодаті» дається нам, «щоб ми могли освятитися та оздоровитися для християнського життя». «Ми віримо, не тільки в те, що діялося колись, але також, що відбувається тепер: що вода освячує нас, дає нам сили, впевненості та скріпляє нашу віру. Ми маємо вірити, що вода дає нам можливість діяти так як Ісус Христос: творити добро. І через то добро Божа благодать буде множитися… Дякуймо Богові, що ми охрещені, що нам дана благодать християнського життя, щоб ми знову відновлювалися в тій купелі відродження, яка сьогодні є приготовлена. Щоб ми напившись з неї могли з великою вдячністю і вірою йти в життя», – сказав проповідник.

Отець Ярослав Кащук, адміністратор катедральної парафії, наголосив, що «ми стоїмо на сокальському Йордані і приймаємо архиєрейське благословення, щоб чистим серцем прийняти Богоявління Господнє, щоб приступили до святої води як до святого Причастя». «Стоїмо над нашими водами, над Бугом, і просимо, щоб Господь благословив нас і всі, хто приступає до води, щоб освятилися нею», – закликав душпастир.

Велике освячення води зібрало на головній площі міста як греко-католиків так і православних. Священнослужителі обох конфесій читали по-черзі молитви, а архиєрей занурив стародавній хрест у води і всі з великим піднесенням приступали до свяченої води.

На завершення єпархіальний єпископ дав інтерв’ю для Сокальського телебачення і для газети Голос з-над Бугу про значення празника Богоявління та про участь християн у суспільному житті держави.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336