Послання 2024

Пошук по сайту

У Жовкві засівали Слово Боже та побажання на Новий рік

14 січня у храмі св. Йосафата, що діє при Єпархіальному управлінні в м. Жовква, звершено Божественну Літургію св. Василія Великого.

Преосвященний владика Михаїл Колтун закликав присутніх пам’ятати історію власного народу та як Бог діяв і діє серед нас. Нашим завданням є «один одного сприймати не по-симпатіях, а в Божій любові». Програма нашого життя на цей рік – це «іти до Бога». «Серед тих труднощів і небезпек, де нам шукати помочі? В Бога, який нам каже як нам жити». «Євангелія – це наша програма, наше запевнення, щоб ми могли тривати в любові та жити в мирі. І починаючи цей Новий рік ми поручаємо себе у Божі, милостиві, премогутні руки. І віра в Нього здатна нас перемінити, щоб ми змогли довіритися Богові так як Пресвята Богородиця», – зазначив проповідник.

На завершення єпископ подякував усім парафіянам: «за гарно прибраний храм, за присутність у храмі, за всі датки, які складають на окрасу та віднову цього храму, а особливо за дизайн Різдвяних композицій». Опісля отець-настоятель Михайло Ткачів склав окрему подяку жертводавцям за надану можливість відновити знищений радянським режимом храм. Та найбільше настоятель вдячний парафіянам за те, що «відновлюєте храм своїх душ бо через Слово Боже, я бачу скільки дітей і молоді приходить до нас. Я щиро кланяюся всім вам і дякую», – наголосив священнослужитель.

Благословляючи вірних, архиєрей пішов серед присутніх у храмі та всіх засіяв пшеницею, а отець Михайло в той час виголосив віншування: «щоб вас хрещених голова не боліла», «щоб було краще як торік», «щоб не було сварки в хаті», «щоб завжди був хліб» і «щоб діти всі здорові кашу їсти все готові», «щоби з них була потіха», «ну і грошей хоч з пів міха».

Вкінці архиєрей привітав усіх іменинників, особливо пана Василя Миляна, який старанно працює в господарському відділі Єпархіального управління.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336