Послання 2024

Пошук по сайту

У Червонограді висвячено священика і диякона

9 січня у храмі св. Юрія м. Червонограда єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун рукоположив у сан пресвітера Йосафата Герляка з провінції Найсвятішого Спасителя ЧСВВ та у сан диякона Стефана Вонсіка з Бразилійської провінції ЧСВВ.

У проповіді архиєрей закликав збагачуватися вірою у час Різдвяних свят та брати приклад з життя святого Степана у свідченні християнської віри. «Плекати єдність між собою. Ріднитися як брати і сестри, бо єдність походить від Бога. Один одного тягарі зносити, дослухатись, розуміти та допомагати, щоби цю єдність і нерозривність, яка існує в Церкві, цінувати». Як приклад владика розповів про єдність, яку він спостерігав на Майдані в Києві: «Це єдність навколо ідеї України, її свободи, тих духовних цінностей на яких вона має розвиватися, щоб ми могли пишатися нею. Так народилася в суспільстві думка, що єдність набрала свого лиця, бо вона гуртує всіх і надає сили і впевненості. Так само і в Церкві. Звідки ця сила береться? Чи тільки з людського духу? Ні. Вона походить від Бога, але тільки тоді коли ми єднаємося, тоді Божа сила починає діяти. Тому Церква завжди закликає нас до єдності між собою», – зазначив проповідник.

Співслужили на Святій Літургії Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, провінційний консультор о. Макарій Флячок, ЧСВВ, ігумен монастиря о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, ректор Василіянської семінарії о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, ієромонахи з інших монастирів та єпархіальні священики.

Нововисвячений отець Йосафат висловив слова вдячності Богу за дар священства та всім, хто супроводжував його на шляху до ієрейського служіння. Диякон Стефан, котрий завершує навчання у духовній семінарії отців Василіян у Брюховичах, теж подякував за дар покликання до дияконського служіння у Церкві та згадав своїх рідних у Бразилії, куди він незабаром повернеться і стане священиком для чисельної громади бразилійських українців.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336