Послання 2024

Пошук по сайту

У Куткорі відзначили 180-річчя храму

У селі Куткорі на пагорбі стоїть церква Преображення Господнього. Першого вересня вона відзначила своє 180-річчя, тож можна з упевненістю сказати, що святиня за цей час багато чого пережила. Особливо страшними були дві світові війни і часи тоталітарного режиму.

Розділити радість свята приїхали дорогі гості: синкел Сокальсько-Жовківської єпархії о. Степан Макар, декан Буського деканату о. Володимир Залуцький, священнослужителі о. Дмитро Цюпка, о. Степан Жукровський, о. Михайло Смолінський, о. Богдан Юрків, о. Ярослав Лозовий. А також о. Йосафат ректор Семінарії отців Василіан разом із братами семінаристами, які ще з п’ятниці проводили реколекції та науки, чування, і завершили в неділю, прикрасивши своїм чудесним співом Святу Літургію.

Гостей радо зустрічали парафіяни Куткора на чолі з настоятелем о. Ігорем. Кожен хотів долучитися і пережити цю спільну молитву, радіючи і дякуючи Христу.

1 вересня у храмі панувала особлива атмосфера. Велика кількість святково одягнутих в українські строї парафіян, жителів навколишніх сіл та гостей прийшли на свято.

Святкування завершилося концертом з чудовою насиченою духовною програмою, щедрим частуванням.

Повідомив о. Ігор Макар

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336