Пошук по сайту

У Корсові відзначили 240-у річницю коронації чудотворної ікони Богоматері

8 вересня у парафії села Корсів Бродівського деканату відбувся Відпуст з нагоди 240-ї річниці коронації чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

З цієї нагоди на церковному подвір’ї споруджену відпустову каплицю для провадження богослужінь, на які збирається чисельна громада людей. Освятив нове місце молитви Преосвященний владика Михаїл Колтун, який на новому престолі приніс Євхаристійну жертву Тіла і Крові Ісуса Христа, та рукоположив у сан дияконства Романа Гонтарика, вихідця з с. Бордуляки Бродівського району.

Під час проповіді єпископ Михаїл закликав вірних не забувати, що наша Небесна Мати «є з нами». «Вона хоче нашої прихильності, приязні та спілкування. Богородиця, коли обирає собі місце (об’явлення), то вона хоче, щоб воно діяло, щоб ми в цьому місці виражали і плекали наші християнські властивості», – наголосив архиєрей.

На прощу до чудотворної ікони прибули вірні зі Львова, Золочева, Бродів, Радивилова Рівненської області та довколишніх сіл: Суходоли, Лешнів, Комарівка, Королівка, Митниця, Щуровичі, Гаї-Смоленські, Гаї, Дітківці та інших місцевостей. Загалом зібралося прочан понад тисячу осіб.

Після Божественної Літургії архиєрей прочитав молитви за всіх потребуючих, терплячих та на оздоровлення душі і тіла. Відтак владика закликав вірних черпати Божої ласки перед чудотворною іконою Богородиці і наголосив, що «здоров’я нам потрібне для християнського життя».

На завершення всім охочим було роздано пам’ятні буклети із зображенням чудотворної ікони, новоосвяченої каплиці та храму св. єв. Луки, якому виповнилося 270 років.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336