Пошук по сайту

З нагоди початку навчального року архиєрей побажав мудрості студентам та викладачам

1 вересня в академічному храмі св. Володимира Львівського Національного Аграрного університету навчальний рік 2013-2014 розпочався з Божественної Літургії.

Очолив богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун, з яким співслужили о. Петро Верхоляк, капелан університету, та о. Павло Пащук. У спільній молитві взяли участь ректор університету, декани, викладачі, студенти та батьки.

Відтак розпочалося урочисте дійство прийняття в студенти першокурсників. Після заохочуючих промов до навчання та концерту слово виголосив єпископ Михаїл. Владика прочитав уривок з книги Мудрості та привітав студентів, що вони зробили «крок до мудрості», бо «мудрість є навчатися, пізнавати». Але для того щоб бути мудрим, архиєрей наголосив, що «потрібно переш за все молитися, так як Соломон». Тоді Бог відкриє нам мудрість розуміти цей світ та життя. «Я вам усім бажаю зростати щораз у мудрості. Мудрості жити по-християнськи. Не тільки вчитися, але й молитися. Ходити до церкви і там пізнавати Божі істини», - підсумував архипастир.

На завершення отець-капелан Петро Верхоляк покропив свяченою водою першокурсників та їхніх батьків.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336