Пошук по сайту

У храмі Нового Яричева освячено фрески відомих чудотворних ікон

Під час святкового богослужіння в день храмового празника Успіння Пресвятої Богородиці в смт Новий Яричів Кам’янка-Бузького району освячено внутрішній розпис храму.

В оновленій святині зображені чудотворні ікони Розп’яття Ісуса Христа з Глинян, Милятинського Ісуса, Матері Божої Неустанної Помочі, Богородичні ікони: Белзька, Теребовлянська, Унівська, Крехівська, Підгорецька, Жидачівська, Самбірська, Почаївська, Гошівська, Сокальська та інші. Цікавий той факт, що жертвували кошти на ікони окремі особи або родини, які проживають у Новому Яричеві, а є вихідцями з місцевостей звідки походять оригінали чудотворних ікон, для прикладу з Сокаля, Глинян і Милятина. Також у храмі намальовані ікони всіх новомучеників УГКЦ, визначні відпустові місця Церкви – Зарваниця, Патріарший Собор у Києві – та запрестольна ікона Пресвятої Богородиці Володарки України.

Очолив святкове богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун, який у проповіді наголосив на особливій місії служіння Пресвятої Богородиці, яка «скликає нас, щоб поєднати з Богом». Тому потрібно «докладати зусиль жити по-християнські, робити добро і любити ближнього», щоб мати «успосібнення» «наповнитися радістю у вірі» разом з Пресвятою Богородицею, - сказав архипастир.

Під час Божественної Літургії, єпископ Михаїл рукоположив у сан дияконства Андрія Радика, вихідця з смт Жвирка (Сокальщина), який навчається в Католицькому університеті м. Айхштетт (Німеччина).

Завершилося святкове дійство подячними промовами, врученням грамот жертводавцям та процесійним ходом довкола оновленого храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336