Пошук по сайту

250-ліття храму відзначили у Вислобоках

25 серпня у парафії с. Вислобоки Новояричівського деканату урочисто відсвяткували 250-річчя побудови храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Очолив Божественну Літургію Преосвященний Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський, який під час проповіді говорив про Церкву, в якій ми, немовби ті апостоли в човні, пливемо в часі шторму і звертаємося до Христа Спасителя про порятунок. Завдяки вірі, наголосив проповідник, ми зможемо бачити Спасителя у буденному житті та життєвих труднощах. Тому треба слухати Господа і «так як св. Петро йти за голосом Христа, щоб упевнитись наскільки Господь є приязним до нас, наскільки Господь любить нас», - наголосив архипастир.

Наприкінці богослужіння отець Микола Дем’яновський, Новояричівський декан, розповів, що Вислобіцький храм та парафія одні із перших повернулися після переслідування Церкви в лоно УГКЦ. За те, отець Микола подякував усім парафіянам та духовенству за збереження і плекання християнської віри.

Отець Зиновій Колтун, настоятель парафії та капелан єпархії, привітав усіх із ювілеєм 250-ліття храму та розповів історію його побудови (1763 р.) та реконструкції (1900 р.). Відтак було вручено подячні грамоти доброчинцям цього древнього храму.

Після спільної молитви архиєрей та священнослужителі освятили відновлену могилу «Борцям за волю України» на церковному подвір’ї.

Перед і після богослужіння додавали урочистості події музичні мелодії у виконанні оркестру Головного управління внутрішніх військ у Львівській області.

Під час Архиєрейської Літургії «ТРК Львів» здійснювала відеозапис богослужіння, яке транслюватимуть по телебаченні 1 вересня в 10:30.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336