Пошук по сайту

Єпископ, духовенство та миряни єпархії чисельно взяли участь в урочистостях освячення Патріаршого собору

17-18 серпня паломники з Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у Всецерковній прощі з нагоди освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

Очолив прочан єпархіальний єпископ Михаїл Колтун, на урочистість прибули працівники Єпархіального управління, протопресвітери з 15-ти деканатів та близько 100 священиків зі своїми парафіянами. Загалом, від єпархії, з різних парафій та деканатів, завітали приблизно 2000 вірних. Серед них люди, які неодноразово складали пожертви на Патріарший собор протягом кількох років. Для прикладу варто згадати, що парафіяни всіх храмів єпархії брали участь у таких акціях збору коштів як «цеглина на собор», «колядуймо на собор», в благодійних концертах та інших збірках. Так на завершення будівництва собору в 2012 році, під час коляди на собор, від єпархії було пожертвувано близько 650 тисяч гривень.

На святкуванні також були присутні депутати Верховної ради України, які були обрані на виборчих округах в межах території єпархії та представники місцевого самоврядування.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336