Пошук по сайту

Храмовий празник у місті Червонограді, на Львівщині

25 листопада Преосвященіший Владика Михаїл Колтун, Єпископ Сокальсько-Жовківський, із пастирським візитом відвідав місто Червоноград. Після урочистої зустрічі Преосвященішого Владики відбулася святочна Архиєрейська Літургія у храмі святого священномученика Йосафата з нагоди храмового празника, на якій було присутньо біля двадцяти священиків і велике число вірних та прочан.

 

Під час Літургії вірні і прочани храму мали можливість почути чудову промову з уст отця Михайла Волошина ЧНІ, ігумена монастиря отців редемптористів у місті Вінниця, який наголосив на тому що «... Ісус Христос казав що Йому ніхто життя не забирав, а радше навпаки, Він сам добровільно віддав своє життя на муки і хресну смерть. Так само і ми повинні чинити, наслідуючи при цьому приклад святого священномученика Йосафата, який віддав своє життя за єдність. Ми повинні це робити для того щоб жити вічно і посісти своє місце у Царстів Небесному, приготованому Ісусом Христом для усіх без вийнятку християн...»

 

 На завершення Архиєрейської Літургії Владика Михаїл привітав усіх із храмовим празником, і побажав усім «... тої єдності з Апостольським Престолом, із своїм Архиєреєм, із своїм порохом і єдності один з одним, за яку добровільно віддав своє життя священномученик Йосафат. Ми мусимо наслідувати свого покровителя цієї порафії і продовжувати його Боже і святе діло єдності...»

Після Літургії духовенство і вірні відправились на вулицю Травневу, у районі Ватутіна, де наш Архиєрей Владика Михаїл Колтун освятив камінь і місце під будівництво нового храму на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Ввечері у місцевому будинку « Просвіта » відбувся святковий концерт, на якому усі присутні мали змогу почути чудові твори у виконанні церковного хору «Прокімен» а також молоді парафії священномученика Йосафата.              

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336