Пошук по сайту

У Зашкові зміцнювалася віра парафіян під час реколекцій

Нещодавно у парафії с. Зашків Дублянського деканату о. Роман Жиравецький, ЧНІ, провів дні духовної віднови для парафіян.
Про цю подію Олеся Пастущак пише так:

«Щоб зміцнити парохіян с. Зашкова у вірі, в церкві св. арх. Михаїла відбулися дні духовної віднови. На запрошення отця-пароха Володимира Грицайка провести реколекції радо відповів отець-єромонах Роман зі монаршого згромадження Редемптористів, який служить у храмі св. Йосафата м. Львова.

Упродовж трьох днів у зашківській парохії було пожвавлення. Церква наповнилась великою громадою, що більше, ніж звично! Так велично і радісно, коли упродовж цього часу дуже багато парохіян прийшли до таїнства Покаяння, а в неділю чи не всією церквою прийняли Пресвяту Євхаристію. Через духовні науки Господь зміг промовити до кожного, заторкнути до сліз, допоміг втамувати духовний голод.

Отець-реколектант так запалив серця вірних, що хочеться так само гаряче передати далі ці Божі слова підтримки та розради. Адже кожна людина стикається з певною остиглістю, яку відчуває внутрішньо, проте о. Роман заспокоїв, що не треба з цього дивуватись, бо ми є люди. Він навчав виконати те, що Бог дає нам у житті, мусимо це приймати і помалу виконувати, лише з Богом можливо все пережити. А реколекції є для того, щоб ми ставали сильнішими проти зла, який пропонує світ! Не ввійти в тупик нам допоможе тільки щира молитва! Кожен з нам передусім має стати щасливим у стосунках я і Христос Бог.

У реколекційних науках о. Роман особливий наголос робив на навчанню для родин, наголошував, що дуже часто в сім’ї потрібно великої молитви, сильного прощення, позаяк кожен з нас може впасти і найлегше людину залишити, однак наше прощення інколи зупиняє можливий майбутній гріх. Прощення ближніх допомагає міцніше триматися Бога. В подружжі потрібно, щоб людська любов перетворилася на Христову любов!

У суботу відбулось також навчання для молоді, під час якого отець разом з молоддю розважали над єрархією цінностей. Наші пріоритети лише тоді правильні, коли на першому місці є Господь.

З отриманим духовним запалом після завершення реколекцій, тим паче в такий особливо рідкісний день, коли поєдналися два великі свята – Благовіщення і Хрестопоклінна неділя, – чимало парохіян-зашківчан поспішили до Львова, щоб взяти участь і в знаменній Хресній ході».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336