Пошук по сайту

У школі с. Забір’я роздумували над значенням духовності

З 8 по 15 квітня 2013 року у Забірській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів (Жовківський район) проведено Тиждень духовності.

Захід розпочався зі спільної молитви - Молебню до Пресвятої Богородиці, під проводом о. Михайла Ярини. Після чого священик звернувся до присутніх із батьківським словом про значення духовності для кожного християнина.

У заході взяли участь шкільна громада: дирекція школи, педагогічний та учнівський колективи, техпрацівники, батьки, а також сільський голова Сенько Зіновій Михайлович. Щоденно молитва проводилася у різних наміреннях. Протягом тижня учні мали можливість переглянути фільм «Сіль», який розкриває суть монашого покликання та фільм «Надія», який зворушив кожного присутнього у залі. Під керівництвом директора школи Баковського Степана Євгеновича та вчителя християнської етики с. Мар’яни була проведена літературно-музична композиція "Під хрест Твій стаю", у якому звучали Великопосні пісні та сценки «Дорога до Неба» та «Чотири Свічки». Також щоденно учні молились за «таємного приятеля». Старшокласниками була підготована стінгазета «Страсті Христові». У приміщенні школи на стінах були поміщені вислови святих, які допомагали збагатитись духовно.

Надзвичайно повчальною була конференція на тему: «Тверезість життя», яку провів о. Дмитро Польовий, голова Підкомісії «За тверезість життя» у Сокальсько-Жовківській єпархії. У ній священик, за допомогою наочного матеріалу, доступно розповів учням про згубний вплив алкоголю на людину і на суспільство в цілому.

Завершився Тиждень духовності молитвою за навколишній світ створений Богом і за кожне сотворіння.

Під час тижня духовного відновлення діти мали можливість приступити до Сповіді і Святого Причастя.

Повідомила сестра Мар’яна Власенко,
вч. хр. етики с. Забір’я

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336