Послання 2024

Пошук по сайту

Про Тиждень духовності в Лопатині

З 8 по 14 квітня 2013 року, в час Тижня духовності, було проведено ряд заходів у навчальних закладах смт Лопатин. Основна тема проведених заходів була звернена на приготування до світлого празника Пасхи.

Тиждень духовності розпочався із спільної молитви, учнів, батьків та педагогічного колективу Лопатинської загальноосвітньої школи. Сотрудник храму Успіння Пресвятої Богородиці – о. Василь Ждан наголосив на важливості Тижня духовності. «Мудрість – це дар Божий, цю мудрість маємо віднайти, і здобути з Божою допомогою, саме для цього і розпочинаємо Тиждень духовності, щоб призадуматись над нашим християнським життям у часі Великого посту». Після спільної молитви і благословення священнослужителя «мандрівники країни знань» розійшлися по класах. Також о. Василь побажав вчителям терпеливості у навчанні учнів, пригадав що їм довірене наше майбутнє.

9 квітня, у вівторок, катехит та вчитель християнської етики п. Ірина Березюк підготувала Хресну дорогу для дітей. Тексти розважань читали учні ЛЗШ. Після спільної молитви було проведено ряд уроків з особливішим наголосом на таїнство Покаяння, зокрема п’ять умов Доброї Сповіді.

10 квітня Хресну дорогу було відслужено у Лопатинській школі-інтернаті для дітей з особливими потребами. Тексти розважань читали вихованці навчального закладу. о. Василь наголосив на тому що: «Бог – любить кожного із нас, незважаючи на наш характер, чи темперамент. Бог не робить різниці між людьми, кожен із нас є особливим в очах Божих». Після цього учні мали можливість переглянути фільм «Ісус і діти».

11 квітня у Лопатинському ПТУ, відбулась зустріч о. Василя Ждана з студентами даного навчального закладу. Зустріч розпочалась з молитви. Студенти мали можливість зустрітися із священиком у кожній групі. В основному зустріч відбулась у формі «питання-відповідь», також було звернено увагу на час Великого посту та таїнство Покаяння. «Юнацтво – це дар від Бога і стараймося власне у ці роки запізнатися з Богом, полюбити Його, тоді будемо щасливими», - наголосив священнослужитель.

12 квітня відбулось спілкування із найменшими, вихованцями Лопатинського дошкільного закладу. У часі зустрічі із наймолодшими було звернено увагу на щоденній молитві, недільній Літургії та участь в ній спільно з батьками.

Повідомили у парафії смт Лопатин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336