Пошук по сайту

Молодіжне свято у с. Синьковичі

Стало доброю традицією щороку проводити при храмі Успіння Пресвятої Богородиці c. Синьковичі з’їзди християнської молоді, організовані духовним наставником о. Михайлом Шевчуком. Перший такий з’їзд відбувся у 2006 році, коли у селі було створено християнську молодіжну спільноту «Едем», а цього року було святкування «Року Божого Слова» та шостий з’їзд християнської молоді.

Свято проходило протягом двох днів, 8 та 9 жовтня. У суботу почали прибувати гості з навколишніх сіл Рава-Руського деканату. Особливо активною була молодь із с. Добросин.

Святкування розпочалося Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив о. мітрат Іван Іваничко у співслужінні священиків Рава-Руського деканату. В часі Молебня проповідував о. Петро Верхоляк, голова молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії, парох с. Хитрейки. Хоровий супровід провадили хористи парафіяльної церкви с. Синьковичі. Надзвичайно повчальною, змістовною була конференція на тему: «Тверезість життя», яку провів о. Дмитро Польовий. Опісля була Божественна Літургія, яку служили священики: о. мітрат Іван Іваничко, парох м. Рава-Руська, о. Роман Улицький, о. Степан Сирота з с. Потелич, о. Петро Верхоляк, о. Дмитро Польовий, о. ліцензіат Ігор Пунь з с. Гійче, який також проповідував.

Наступною частиною святкування був концерт організований стараннями парафіян.

Як символ тепла і світла всіх, кому було холодно у цей осінній, вечірній час скликала до себе ватра… Під звуки гарних пісень казкову темряву неба осяяв феєрверк. А для молоді свято мало своє продовження у вигляді молодіжної дискотеки.

Перший день з’їзду пройшов з Божою поміччю вдало, тому о 24:00 год. усі зібралися знову у храмі, щоб подякувати Богу, помолитися на Вервиці.

У недільний день усі чисельно вийшли на початок села, щоб зустріти мощі святого Йосафата Кунцевича. Під спів церковних дзвонів усі йдучи вулицями села за святими мощами, просили заступництва у Святого Йосафата. В часі молитви на вервиці, храм наповнявся гостями з навколишніх сіл, а також священиками. В часі обідньої пори у храмі розпочалась Божественна Літургія, яку очолив о. мітрат Володимир Коткевич, протосинкел єпархії, парох смт. Куликів у співслужінні з о. мітратом Василем, парохом с. Липник, о. Ярославом, парохом с. Дев’ятир, о. Романом, парохом с. Глинськ, о. мітратом Михайлом, синкелом єпархії, парохом храму св. Йосафата м. Жовкви, який проповідуючи поділився своїми розважаннями.

Голова катехитичної комісії єпархії о. Михайло Микита зачитав Декрет Владики Михаїла Колтуна про заснування катехитичної школи у с. Синьковичі і вручив грамоту директору школи – Світлані Степанівні Дячок, бажаючи плідної праці у катехитичному служінні. Після Літургії пролунали співи Многоліття церковній ієрархії, парафіянам, учасникам дитячого хору «Ангелятко» з парафії Пресвятої Богородиці Володарки України м. Червоноград, а також депутату Львівської Обласної Ради – Івану Васильовичу Бокалу за сприяння в організації цьогорічного святкування.

Повідомив Ярослав Чорний
Регент парафіяльного хору

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336