Пошук по сайту

Посвячення наріжнього каменя під будівництво нової церкви у с. Збиранка

7 червня 2009 р. на свято Зіслання Святого Духа правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської Єпархії Владика Михаїл Колтун відвідав парафію с. Збиранка, Жовківського району. Дуже радісно і торжествено діточки зустрічали Владику Михаїла різними піснями і віршами.

Під час Архиєрейської Літургії Владика Михаїл повчав, що «...ми сьогодні святкуємо дійство Пресвятої Тройці. Отець прославив свого Сина славою, яку Він мав на початку заки світ повстав, зіславши свого Духа на Церкву на апостолів, щоби продовжити своє спасенне діло. Через зіслання Пресвятого Духа Господь надихає своїх вибранців мудрістю Божою, скріпляє їх силою своєю і вони стаються безстрашними проповідниками благовісті Господньої.  

Господь посилає свого Духа на Церкву щоби збагатити її різними дарами а через Церкву і нас, щоби ми могли любити один одного вірною любов’ю, щоб ми могли виконувати Заповіді Господні, які стосуються Бога, ближнього свого і всього живого на землі...».
  Після Архиєрейської Божественої Літургії Владика Михаїл освятив наріжний камінь під будівництво нового храму. Після цього відбувся урочистий концерт за участю наймолодших парафіян, дітей с. Збиранка а також професійного гурту «Вишиванка», які милували своїм співом усіх присутніх.
  На закінчення усього дійства парафіяни а також представники влади разом з Преосвященнішим Владикою Михаїлом на святковій трапезі мали можливість поділитися враженнями і обмінятися досвідом своєї праці на благо своєї парафії і на благо цілої церкви.

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336