Пошук по сайту

У Бродах обмірковували, як відновлювати діяльність «УМХ»

В Лазареву суботу, 16 квітня, відбулася Хресна дорога для молоді у парафії Чесного Хреста м. Броди. Після духовних роздумів та юнацького співу до молодих людей звернувся о. Ярослав Царик, настоятель храму, який вів мову про сучасне життя молоді в Україні, а зокрема в м. Броди. Отець заохотив молодих людей взяти участь у відновленні діяльності молодіжної християнської організації «Українська Молодь – Христові» (УМХ) у парафії.

Слово від молоді мав колишній заступник голови УМХ, керівник гурту «Кредо» Олег Мартинюк. Він розповів про початкову діяльність УМХ на парафії Чесного Хреста. Голова музичного гурту відчув ностальгію за своїми юнацькими роками в молодіжній християнській організації та висловив надію на сучасну молодь у відновленні УМХ. Крім того, отець Ярослав представив усім присутнім випускницю Українського Католицького Університету, нову голову УМХ - Оксану Лотоцьку. Оксана закликала дівчат та хлопців повірити у себе, у свої здібності, бути більш дружніми та відкритими в спілкуванні один з одним та з Богом. Також наголошувалося, що «уся діяльність християнської організації спрямована на поглиблення, збагачення та покращення духовного світу молоді, що можливе лише на добровільних засадах».

Також о. Ярослав зробив дуже вдале порівняння: як новий глава УГКЦ є людиною молодою і активною, так і наша Церква повинна бути молодою і живою, а досягнути цього можна за рахунок юного покоління, яке буде оживляти і підносити нашу Церкву.

Наступну зустріч з молоддю настоятель храму запропонував зробити у вигляді молитовного хресного ходу до церкви св. Юрія та церкви Різдва Пресвятої Богородиці зі свічками. Цей захід має відбутися у Страсну п’ятницю.

Джерело інформації: hram-brody.org.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336