Пошук по сайту

На Жовківщині вчилися писати писанки

У Жовківському деканаті, в с. Замочок, проведено майстер-клас із розпису писанок. Повернення до давніх традицій з приготування писанок до Великодня організувала парафія св. Димитрія, місцева школа під керівництвом директора п. Надії Гавло та Народний дім. Навчання писанкарства для дітей та молоді провела заслужена майстриня п. Юлія Бурко з Червонограда.

Спочатку діти провели виступ, приурочений значенню писанки в житті людини, яку підготувала завідуюча Народного дому п. Світлана Лещинська. Директор школи розповіла історію писанки, а відтак майстриня пояснила, що потрібно для написання писанки. Щоб написати гарну писанку, «потрібно помолитися», - наголосила майстриня. Тоді діти приступили до практичних занять і протягом кількох годин навчилися основам писанкарства. 

Діти так захопилися новим заняттям, що в місцевому магазині розкупили усі фарби, які використовуються для писанкарства. Тепер, сподівається місцевий парох о. Ярослав Малиш, до великоднього кошика парафіяни покладуть справжні, написані писанки, а не будуть клеїти наклейки на великодні яйця.

Подала Богдана Малиш

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336