Пошук по сайту

Храмовий празник св. Василія Великого у с. Ременів очолив владика Петро

У свято Обрізання ГНІХ та св. Василія Великого владика Петро очолив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Ременів, Новояричівського деканату.

СВІТЛИНИ

В своєму архипастирському слові Владика розважав про виконування заповідей та особу св. Василія Великого:  «Сьогодні святкуємо Обрізання ГНІХ і св. Василія Великого, який удостоївся великої  заслуги перед Богом і Церквою, а також святкуємо Новий Рік.

Коли читаємо Євангеліє то  чуємо, що на 8 день після народження Ісус був обрізаним. За єврейським законом при обрізанні дитині надавалось ім’я. Це обрізання є прообразом нашого хрещення. Христові надано ім’я, яке ще сказав ангел Йосифові, перед тим, як Він зачався у лоні Пресвятої Богородиці.

Ім’я Ісус з єврейської – «Бог спасає».  В самій назві лежить завдання і місія, яка лежить в імені дитинки. Бог приходить до людини, ділиться собою, щоб бути біля неї і завести до неба. Бог приходить щоб людину зробити щасливою.

Господь  виконує закон, який дав був ще Авраамові і Мойсеєві, щоб ізраїльський народ жив згідно закону. Він сам хоче закон виконати і сповнити його. Той який, створив закон, сам йому відчиняється. Господь приходить  як Спаситель і нам приносить спасіння. Ап. Павло каже яка воля є стосовно людини – «Воля Божа – святість ваша. Бог хоче щоб кожна людина стала святою.

Василій Великий  є один з тих, хто довершив Символ Віри. Він той, хто навчив про діяння Духа Святого в житті кожної людини, він один з тих,  хто встановив монаші правила. Це правило, яке надається для виконання і зберігання. Сьогодні святкуючи свято, коли Спаситель підкоряється закону і каже, що коли будемо жити правилами, заповідями, то ця дорога нас заведе до неба. Це підтверджує св. Василій Великий, який встановив певні правила, монаші правила, моральні правила, які діють по сьогодні для кожного християнина. В сімейному житті ми також користуємося певними правилами. Коли їдемо по дорозі, то також є правила, вони не обмежують нас,  а допомагають».

На завершення Кир Петро привітав настоятеля храму, о. Василя Мирку та присутніх священнослужителів,  які носять ім’я св. Василія та побажав шукаючи Бога, знаходити Його в своєму досвіді і ділитися Ним з ближніми, бути на сторожі Божого Закону. Також привітав всіх присутніх іменинників в храмі.

Владика подякував присутнім священникам, всім парафіянам, які дбають про красу храму та хорові, який співом звеличив свято.

Настоятель парафії  подякував Владиці за Архиєрейське благословення та побажав, щоб Господь провадив світлою дорогою.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336