Пошук по сайту

Різдвяне богослужіння у катедральному храмі очолив владика Михаїл

У вівторок, 7 січня 2020 р. Б., єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) очолив Різдвяне богослужіння у катедральному храмі свв. верх. апп. Петра і Павла в Сокалі.

Владика звершив Архиєрейська Божественну Літургію у співслужінні духовенства храму. В часі богослужіння настоятель катедри прот. Ярослав Кащук зачитав різдвяне послання Правлячого Архиєрея.

СВІТЛИНИ

У вітальному слові єпископ звернувся до вірних: "Христос приходить, щоб заявитися в нашому житті. Він все створив і по сьогодні творить по своєму уподобанню, щоб людина раділа за себе, за світ і всіх людей, тому каже: "Радійте я з вами". Це радість усього народу, це таємниця народження, яку ми маємо в собі відкрити, щоб у нашій вірі і серці признати. Бог нас не залишив, Він щораз себе заявляє в нашому житті, а сьогодні хоче з нами жити, розділити наші терпіння і невдачі, щоб ми могли з ним ділити долю нашого життя і він нам запевняє,  що це буде радістю всього народу. Цю радість сьогодні я звіщаю вам, а ви її прийміть з довір’ям до Бога, так як Богородиця. Вона признала в своєму житті і здолала всі труднощі свого служіння. Несімо ту радість і сприйнявши у вірі, ділімо її через спільну коляду, молитву і різдвяну привітність. Просімо про кращу долю для України, щоб у своїй великодушності ми могли заявитись Богові, а Він нас вислухав і подав те, чого просимо. Об’єднаймося в молитві, щоб признати новонародженого Христа і заявитися йому, що ми його просимо, щоб Він дав нам мир, злагоду і те що сповняє наші очікування". 

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336