Пошук по сайту

Свято Пресвятої Богородиці Володарки України у Червонограді

День 5 вересня 2010 року, на парафії Пресвятої Богородиці Володарки України у м. Червонограді, був багатий на такі події: храмовий празник, Архиєрейська літургія, посвячення дзвонів та дзвіниці, започаткування катехитичної школи, нагородження нагрудним хрестом настоятеля парафії о. Володимира Ващука та урочиста академія присвячена цьому святу. Знаковим було й те, що на новій дзвіниці встановили два дзвони які мають чималу історію.
Ці два старих дзвони походять із села Завоня (біля Червонограду), яке зазнало руйнувань і спалення тож вже не існує на карті України. У 1944-му ці дзвони були закопані, щоб їх не забрали окупанти, а тепер українська міліція врятувала їх від «здавачів металу» і згодом передала їх до властивого їм місця призначення. Таким чином ці два «церковних голоси», двічі переживши зазіхання на сутність свого призначення, повернулися до церкви.

Найбільшою радістю було те, що у дерев’яному храмі, який подібний до тих церков в яких молилися наші предки, чисельно присутні вірні, від наймолодших до найстарших, які люблять свою церкву і шанують українську культурну спадщину. Колориту святу додав спів трьох парафіяльних хорів – дорослого, молодіжного та дитячого, який називається «Ангелятко».

У проповіді владика Михаїл Колтун закликав вірних «зберігати заповіді» та найважливіше – «любити Господа Бога та ближнього». «Якщо ми цієї формули життя не засвоїмо то будемо ускладнювати своє життя і життя інших. В першій мірі в родинах, в церкві, в державі… Господь кладе на серце, щоб ми обрали цю формулу життя і через неї вирішувалися всі проблеми», сказав владика.
 
Після Літургії були зачитані подячні грамоти і декрети про відкриття катехитичної школи та нагородження о. Володимира Ващука нагрудним хрестом. Від імені парафії для владики Михаїла було подаровано солом’яну панагію, яка вперше є виготовлена із такого матеріалу.
 
На завершення свята відбулася урочиста академія в Народному домі міста Червонограда. Співали парафіяльні хори та хорова капела «Дударик».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336