Послання 2024

Пошук по сайту

Реколекції у Зашкові примножили духовні скарби парафіян

27 - 28 березня нові духовні скарби збирали парафіяни церкви св. арх. Михаїла с. Зашкова, адже у цей час тривали великопосні реколекції, які провадив о. Андрій Корчагін зі Львова.

У п’ятницю парафіяни зібралися на молитву на вервиці за Україну, Хресну дорогу та Літургію Напередосвячених дарів, а в суботу тривала молитва на вервиці за мир, служилася Вечірня та Літургія св. Івана Золотоустого. Упродовж богослужінь була нагода для вірних приступити до таїнства Покаяння. Під час Літургій тривала наука. Отець-реколектант зосередив увагу двох головних наук духовної віднови на Притчі про блудного сина. У перший день роздумували над життям блудного сина, а наступного – про батька та сина, який завжди був при ньому.

Зокрема о. Андрій зауважив, що маємо так хотіти бути з Богом і так любити Його, як хочуть закохані побачитись. Хоч Бог, Якого ми любимо, є іншим і по-іншому любить нас, ніж це є у світі. Нам потрібно дбати, щоб нам не було нудно з Богом!

Отець-реколектант також наголосив, що у наших селах вірні страждають від двох великих гріхів – гніву та віри у забобони. Велике, коли люди вміють злагіднити гострі кути у житті. «Від кожного з нас залежить, чи в його серці буде пустка Божої мудрості та радості або буде мир, любов і Боже благословення... Молодший син батька любив, але згрішив та навернувся. Натомість старший син був з татом зі страху, а не з любові. Чи любив старший син батька та брата?! Розмова батька і старшого сина відбулася надворі. Тому постає велике питання, чи увійде син до дому батька свого, чи увійде людина до раю після смерті, це питання треба ставити щодня, а не тільки перед Пасхою?!» – закцентував отець Андрій.

Олеся Пастущак. Світлини автора

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336