Послання 2024

Пошук по сайту

Мощі великомученика Пантелеймона перебували у храмі с. Полове

Нещодавно у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці с. Полове Радехівського деканату перебували мощі Великомученика і Цілителя Пантелеймона. Про цю подію парафіяни пишуть наступне:

«Біля брами храму – церковна процесія, парафіяни, усі в очікуванні чогось особливого… І ось під’їжджає автомобіль, з нього виносять на вишиваних рушниках Образ Великомученика і Цілителя Пантелеймона і Його Мощі. З Образа лагідно засіяли для всіх нас його доброзичливі очі. І ми з вірою та надією увійшли в храм. Тут парафіяни почергово почали приступати до святині. Хто зі сльозами на очах, хто просто тремтячими устами, призупинившись, легко торкаючись мощів, в думках промовляв свою просьбу. У храмі розносився спів страсних пісень. Акафіст до Великомученика і Цілителя Пантелеймона, Літургія, Сповідь, соборування, молитви, благословення – і так всі три дні наш храм був наповнений парафіянами та гостями. Прекрасно відспівали Хресну Дорогу учні катехитичної школи. В храмі панувала невимовна атмосфера душевного спокою. Люди мали можливість задуматися, проаналізувати хороші та погані вчинки свого життя, ще більше заглибитись у виконання уставів Великого посту, зміцнити віру, очистити душу, скріпити тіло.

Скільки пам’ятають наші старожили , такого духовного дійства ще не було у нашому храмі, та й в нашому невеличкому селі. Цьому ми завдячуємо настоятелю нашого храму о. Володимиру Гуралю, який ще досить молодий за віком, але практикує такі великі духовні програми, шукаючи все нові і нові шляхи поєднання нас з Богом. Адже підготовка до такого величного молитовного дійства вимагає багато зусиль. Хай і надалі Господь зсилає нашому отцю Володимиру свою благодать, додає сил, натхнення і здоров’я, щоб він зумів здійснити всі свої прагнення, розвіяти тьму в наших душах і вивести на дорогу спасіння, дорогу до Бога. Також ми щиро вдячні о. Павлу зі Станина та о. Петру з Гоголева, які своєю присутністю звеличили Богослужіння, проводили Сповідь мирян. Ми і надалі будемо раді бачити їх у нашому храмі. Дякуємо також усім, хто прибув до нас з різних населених пунктів за покликом любові до Бога і з просьбою про зцілення. Віримо, що всі прохання за заступництвом Великомученика і Цілителя Пантелеймона будуть вислухані».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336