Послання 2024

Пошук по сайту

У Мацошині відбулися великопісні реколекції

Протягом 27-29 березня 2015 р., за сприянням о. Степана Висоцького, в храмі Положення пояса Пресвятої Богородиці с. Мацошин Жовківського деканату відбулися реколекційні духовні науки, які провів ієромонах Терентій Довганюк, ЧСВВ, що служить у Жовківському Василіянському монастирі.

Отець реколектант у своїх науках торкався щоденних труднощів та проблем людського життя, намагався через духовні повчаннях показати шляхи їхнього вирішення. Навів різні повчальні приклади із людського життя. Парафіяни щодня чисельно приходили на науки, приступали до святої Тайни Сповіді і святого Причастя. На завершення реколекцій ієромонах Терентій уділив повний відпуст присутнім і покропив всіх свяченою водою, а о. Степан подякував від імені парафіян ієромонаху за плідні реколекції. Опісля отець разом з парафіянами взяли участь у Хресній Дорозі в м. Жовква.

Довідка

Мацошинська церква Положення Пояса Пресвятої Богородиці побудована в 1886 році за проектом львівського архітектора Сильвестра Гавришкевича. Розпис храму виконав Корнило Устиянович. Храм є пам’яткою монументального мистецтва. Використовується громадами УГКЦ і УПЦ КП почерзі.

Повідомила Галина Фесюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336