Пошук по сайту

У Лопатині Тиждень духовності був приурочений єднанню українського народу

16 - 23 березня в освітніх закладах смт. Лопатин (загальноосвітня школа, школа-інтернат, ліцей та дошкільний навчальний заклад) було проведено Тиждень духовності за єднання Українського народу у мирі та любові.

Тиждень духовності розпочався зі спільного Хресного ходу у Хрестопокліну неділю 15 березня. Активну участь в організації взяла молоді та діти. Основною у молитовній ході була молитва за мир, за військових, полонених та дітей, які терплять від наслідків війни. Ключовою також була цитата із Архипастирського послання на Великий піст Преосвященного владики Михаїла: «Хай кожному з нас лежить на серці Україна і наша доля в ній, а молитва і жертва «не спиниться, поки Всевишній над нами не зглянеться».

У часі молитовного дійства діти та молодь несли символи страждань Ісуса Христа терновий вінок та хрест, молодіжний парафіяльний хор супроводжував слова роздумів стацій Хресної дороги – страсними піснями. На завершення спільної молитви отець-мітрат Богдан Левицький у своєму батьківському слові наголосив: «Ми щойно, у цю Хрестопокліну неділю пройшли вулицями нашого селища, нашої парафії, щоби просити у милостивого Бога миру. Миру для нашої Батьківщини – України, особливо ми молилися за тих, хто переживає різні терпіння та хрести на окупованих територія, нехай Всемилостивий Господь торкнеться їхніх сердець та наповнить їх миром та спокоєм. Нехай ця Хресна дорога цілого нашого народу приведе нас до воскресіння у новій кращій державі, такій якою її бачить Господь». Також парох пригадав батькам, дітям працівникам освітніх закладів, що розпочинається Тиждень духовності, де діти майбутнє України будуть молитися за мир.

Починаючи з 16 березня о. Василь Ждан разом із катехитами п. Іриною Березюк та п. Світланою Видрою проводили молитовний Тиждень в освітніх закладах смт. Лопатин.

Кожного дня навчання в школі розпочиналось з спільної молитви, євангельських роздумів та молитви за мир, яка також продовжувалась у кожному класі на початку уроку, цікавим став факт, що вчителі іноземних мов (французька, англійська, німецька) молились із учнями на інших мовах молитву «Отче наш».

У вівторок була Хресна дорога у загальноосвітній школі, яку проводили учні сьомих класів. В середу над стражданнями Спасителя роздумували вихованці школи інтернату, о. Василь у доступний спосіб розповів про значення Великого Посту та таїнстві Покаяння, як способу примирення із Богом. Варто зазначити, що учні школи-інтернату 23 та 24 березня приступили до таїнств Покаяння та Євхаристії у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Під час молитовних зустрічей у ліцеї, молодь та о. Василь ділились своїми думками про мир, спокій, війну, кульмінаційною думкою стала фраза: «що війна це брак любові, вона починається у людському серці. У світлі Божого вчення, війну програв той, хто її оголосив, тобто агресор». Особливо душпастирю було цікаво слухати із уст підростаючого покоління думки про політику та політика, якими вони мають бути згідно вчення Церкви.

Повідомив о. Василь Ждан

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336