Пошук по сайту

У Сокалі «Українська молодь – Христові» зацікавлювала своїх ровесників

В рамках проведення Тижня духовності спільнота «Українська молодь – Христові», що діє при Катедральному соборі свв. Апостолів Петра і Павла  спільно зі своїм духівником о. Ярославом Валюхом, організувала зустріч із учнями 8 – 11-х класів у 5 школах міста Сокаля.

Метою цих заходів було залучення молоді до активної праці при парафії, зацікавлення їх разом зростати у вірі, доповнити молодіжну спільноту. «Кожен із нас у своєму житті може почути заклик «Ходи за мною!». Важко відгукнутись на нього, коли хтось незнайомий кличе тебе, пропонуючи кинути все, що маєш, і пуститись на невідому дорогу. Ми можемо довіритись тій особі і зробити перший крок або залишитись на тому ж місці. Вибір залежить від нас. Ми свій вибір зробили, ми обираємо Бога!» - з такими словами звертались до молоді учасники спільноти.

Молодь із захопленням слухала своїх ровесників, дізнавалась для себе щось нове. Для них була створена презентація діяльності УМХ, в якій коротко згадали про видатного Архипастиря, суспільного діяча та подвижника Церковної єдності митрополита Андрея Шептицького, підсумували роботу спільноти за недавній час. Презентація, що була доповнена захоплюючими фотографіями та правильно підібраними щирими словами, просто не могла не зворушити і не захопити серце кожного.

Опісля цього членами УМХ була представлена коротка інсценівка «Не перебивай мене, я молюсь» про важливу роль молитви в житті молодої людини. На завершення о. Ярослав Валюх подякував усім учасникам за терпеливість, запросив їх відвідати наші зустрічі, поповнити ряди УМ-Хістів.

«Сподіваємось, цією зустріччю ми змогли залучити молодь до церкви, показали їй інший світ, який заснований на любові, щирості та відкритості, де завжди чекають, зрозуміють і підтримають. УМ-Хісти впевнені, що життя без спільноти дуже навіть можливе і, мабуть, простіше, але лише коли ти перебуваєш у такій спільноті, тільки тоді ти можеш зрозуміти красу і велич створеного світу».

Повідомила Уляна Кровіцька

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336