Послання 2024

Пошук по сайту

У Великосілках освячено новий престіл

У листопаді в с. Великосілки Новояричівського деканату відбулась одна з важливих подій в історії храму св. вмч. Параскевії – освячення нового престолу.

Престіл виготовлений за пожертви однієї сім’ї з Великосілок, яка зробила це не для своєї, а для Божої прослави, адже захотіла, щоб ніхто не знав, хто саме надав такий коштовний дарунок. Новий дубовий престіл має чудове різьблення, яке робить його справжнім витвором мистецтва.

Урочистий обряд освячення нового престолу, з благословенням владики Михаїла Колтуна, здійснив протосинкел Сокальсько-Жовківської єпархії отець-мітрат Володимир Коткевич.

Під час освячення та в часі Божественної Літургії з протосинкелом співслужили: настоятель храму прот. Володимир Марушечко, отець-декан Микола Дем’яновський, о. Іван Пишкович, о. Михайло Кузьмінський, о. Тарас Дітчук, о. Петро Гунчак, о. Іван Білута, о. Олег Сідельник.

Божественну Літургію співом супроводжував октет «Теофорос» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

В день храмового празника у церкві було багато вірних, які цілими родинами молилися на Божественній Літургії, і численно приступили до святого Причастя.

По завершені молитви о. Володимир Коткевич привітав парафіян з освяченням престолу, на якому буде приноситися Свята Безкровна Жертва та буде підноситися постійна молитва за всіх жителів села. Протосинкел наголосив на тому, що парафіяльна громада - це копія сім’ї, в якій повинна бути згуртованість, взаємодопомога і повага до кожного. У парафіяльній родині має бути голошене Слово Боже, відкритість до кожного, а головне спільна молитва.

Зі словами вдячності звернувся і настоятель храму протоєрей Володимир Марушечко, якй склав подяку усім присутнім священикам, сестринству, братству, хору, семінаристам, а також окремо висловив свою вдячність сім’ї, яка пожертвувала престіл.

Закінчилось свято обходом навколо церкви та урочистим виконанням церковного гімну «Боже великий, єдиний» за українську державу, за її незалежність, за її волю і добре майбутнє.

Повідомив брат Левко Ярослав,

семінарист Львівської Духовної Семінарії Св. Духа

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336