Послання 2024

Пошук по сайту

Учні катехитичної школи подарували обереги для військових АТО

4 грудня на парафії Архистратига Михаїла селища Запитів Новояричівського деканату відбулась святкова зустріч із військовими, які повернулися на ротацію із зони проведення антитерористичної операції.

Свято відбулось у приміщенні місцевої катехитичної школи. Зал був переповнений охочими подивитися на святкову програму, яку підготувала молодь катехитичної школи для зустрічі із героями АТО, що повернулися у відпустку до рідних домівок.

На початку парох о. мітрат Василь Бесага і усі присутні згадали в молитві тих, хто не повернуся до своїх домівок. Опісля ж відбувся концерт – подяка для військових. З цієї  нагоди парафіяльна молодь підготувала літературно-музичну композицію, яка була присвячена «Небесній сотні» та всім військовослужбовцям, які загинули захищаючи нашу державу. Хлопці та дівчата також поставили пантоміму про нелегкий вибір, який стоїть перед кожною молодою людиною. Окрім пісень та танців, якими діти вітали наших захисників, вихованці катехитичної школи приготували для вояків особливі подарунки – обереги у вигляді паперових ангеликів та шоколад.

«Діти власноруч зробили ці обереги, в яких найважливіше послання: «Вертайтесь живими». Ці подарунки вони робили від щирого серця і з молитвою», – зазначив отець Василь.

«Ми домовилися з дітьми, що вони впродовж тиждня не будуть їсти вафельки, чіпси, а за ці гроші придбають свою улюблену шоколадку для наших солдатів. Це буде така їхня жертва», – розповіла сестра-монахиня Альойзія, згромадження св. Йосифа.

Військові, для яких влаштували святкову зустріч, були вражені теплим прийомом, і дитячими подарунками. Вони були небагатослівними, але щирими у своїх словах подяки.

Повідомила Тетяна Малицька

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336