Пошук по сайту

У Глинську освячено новий іконостас

28 серпня в с. Глинськ Жовківського деканату парафіяни мали подвійне свято: храмовий празник Успення Пресвятої Богородиці і Чин освячення нового іконостасу.

Отець-декан Ярослав Петруха разом з отцем парохом Ігорем Малишем і о. Василем Крушельницьким спочатку здійснили Чин освячення іконостасу, а опісля протопресвітер деканату очолив Божественну Літургію.

Проповідь виголосив о. Йосафат Коваль, ЧСВВ, наголосивши про важливу роль і участь Пресвятої Богородиці у житті кожного християнина який прибігає під її материнський покров, бо «ще не чувано ніколи, щоб вона не помогла, чи у горі, чи в недолі цього земного життя». Отець проповідник і також отець-декан у подячному слові закликали не занепадати духом у цей складний для нашого народу час, а ще з більшою наснагою і довір’ям покладатися на ту, яка не зазнала смерті, яка не залишала людей і тепер не залишить своїх дітей, свій улюблений український народ.

На завершення о. Ігор, настоятель парафії, висловив щиру вдячність усім жертводавцям та парафіянам, які незважаючи на важкий час дбають про красу Божого дому.

Повідомили парафіяни с. Глинськ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336