Пошук по сайту

«Острів Божих скарбів», - християнський табір у Жовкві

Нещодавно молода спільнота храму святого Йосафата м. Жовкви, за підтримки отця Михайла Ткачіва, організувала табір «Веселі канікули з Богом».

Розпочалося все з того, що при церкві створено спільноту «Молодь святого Йосафата». З якої 11 учасників були аніматорами цьогорічного табору. Перший такий табір був створений два роки тому. У ньому перебувало 30 дітей. Минулого року – 80. А цьогоріч тут перебувало більше 120 дітей. Окрім жовківчан, була дітвора з Любелі, Блищивод та один хлопчик зі Львова. Табір проводився протягом п’яти днів із харчуванням.

Що собою являв табір при церкві святого Йосафата?
«По-перше, це табір християнський, тому ми дуже багато молилися. Молебен для дітей, щоденна молитва за Україну, за мир і спокій на східних рубежах нашої держави. Розпорядок дня у таборі був такий : проводилась реєстрація , далі спільна молитва у стінах храму. Три дні у нас були християнські танці – банси. Далі катехизація, яку провадив отець – диякон Віктор Семен (смт. Жвирка Сокальського району). Вік дітей – від 5 до 14 років. Після обіду з дітьми проводились різні дозвільні заходи. Наприклад, сценки – біблійні історії. Наймолодші групи (5- 7 років) ставили сценки про «Заблукану вівцю» та про святу Мати Терезу. Середня група (8 – 10 років) – «Ноїв ковчег», а найстарша (11 – 14 років) – про Мойсея. Також ми проводили показ мод з підручних матеріалів, що дуже зацікавило дітей. Протягом тижня у нас були різноманітні цікаві естафети. Тема нашого табору – острів скарбів. На завершення ми будували цей острів. Кожна дитина будувала свій будиночок, посередині якого була велика церква. Вона вважалась островом духовних скарбів. Так як кожного дня діти, а разом з ними і ми, аніматори, відкривали якийсь скарб. Наприклад, першого дня відкривали Біблію, другий день присвячений Ісусові, третій – Душі, четвертий – Церкві і остатнього дня – Любові. В нас було чотири групи, кожна з яких мала свою назву, гасло, пісню та танець ну і звичайно – плакат. Діти були дуже задоволені.
Програма перебування в таборі була вельми насиченою. За відгуками дітей можемо судити про те, що їм сподобалось відпочивати у нашому таборі. Щодня вони мали можливість розважатися. Ми щасливі, що допомогли дітям сформувати правильну самооцінку, бо це дуже важливий чинник у сучасному житті та суспільстві. Важко жити, коли світ для тебе сірий та злий і, коли немає надії на зміни. Ми усіма силами намагалися показати відпочиваючим, що існує інший світ – світ любові і добра, господарем і керівником якого є Господь. Бог торкнувся кожної дитини та подарував мир і радість, впевненість і здорову самооцінку.
Підсумовуючи усе, можу сказати. Що цей табір приніс багато плодів: нові друзі, знайомства, новий досвід і, звісно, деякі діти вперше мали змогу дізнатися про Христа більше. Вони навчились жертвувати чимось дорогим на користь інших. Сьогодні це найцінніший скарб, який вони здобули у таборі «Острів Божих скарбів».

Повідомила Христина Кобрин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336