Послання 2024

Пошук по сайту

У міжконфесійній каплиці прикордонників діти урочисто прийняли Святе Причастя

У міжконфесійній каплиці св. Архистратига Михаїла, що знаходиться на території військової частини прикордонників у м. Великі Мости, дванадцять дітей вперше приступили до святої Тайни Сповіді та урочисто прийняли святе Причастя.

Свято відбулося 27 липня. Діти належно готувались до цього дня, адже щонеділі та у свята, після Служби Божої, вони залишалися у каплиці на катехитичні заняття, які проводив отець Роман Возняк. Такий курс є затверджений Катехитичною комісією УГКЦ та становить щонайменше 24 заняття.

Під час навчання, кожен мав змогу взяти у руки мікрофон та проявити себе у різних вправах, іграх, кросвордах, що позитивно впливало на формування особистості, а саме духовної, моральної та соціальної якості дитини. Діти були сміливими, відчували важливість своєї присутності, та завжди отримували розуміння та любов зі сторони отця-викладача. Навіть домашні завдання діти робили одразу після заняття, і тому завжди були готові до наступної зустрічі.

Під час Богослужіння, на території каплиці відчувався справжній Божий мир. «Віримо, що Божа Благодать через ці святі дитячі молитви сходить на всіх наших прикордонників, які боронять кордони нашої держави».

Зважаючи на те, що каплиця функціонує майже два роки, тут є налагоджена духовна праця із військовослужбовцями та їхніми сім’ями, працівниками військової частини та усіма бажаючими молитися, яких щонеділі налічується понад сто осіб.

По завершенні урочистої Служби Божої отець-настоятель вручив пам’ятки Урочистого святого Причастя та Першої Сповіді.

Повідомили парафіяни

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336