Послання 2024

Пошук по сайту

У Поториці діти відпочивали і пізнавали засади християнства

З 7 по 12 липня 2014 р. Б. при храмі Преображення ГНІХ у селі Поториці було проведено літній дитячий християнський табір «Веселі канікули з Богом» з метою глибшого пізнання дітьми релігійних засад християнства, ознайомлення зі сторінками Святого Письма, а також кращого пізнання один одного.

Учасниками табору були близько тридцяти дітей з місцевої парафії. Кожен день розпочинався Св. Літургією під проводом cвященика Богдана Гоя, в часі якої діти мали можливість приступити до Св. Сповіді, прийняти Св. Причастя, помолитися за батьків, за здоров’я, за мир і спокій, та припинення війни у нашій країні.

«Веселі канікули з Богом» проводили студенти УКУ Кондзьолко Богдана та Глуха Василина. У духовній програмі табору були: Свята Літургія, коротка катехизація, духовні бесіди і спільна молитва, веселі забави, праця та зустрічі в групах, і все це - разом з БОГОМ!

Впродовж тижня «Веселих канікул з Богом» Богдана та Василина намагалися допомогти дітям зрозуміти, що можна весело і корисно провести час не тільки перед екраном комп’ютера, а й будучи в контакті з друзями, Богом, батьками, церквою та святими.

Швидко й непомітно пролетіли дні, проведені у таборі. Впродовж цього часу учасники намагалися будувати живу церкву, церкву дітей та молоді, які є запорукою майбутнього. Учасники табору стали великою дружньою сім’єю, і коли прийшов час прощатися, на очах можна було помітити сльози.

«Веселі канікули з Богом» завершилися Святою Літургією, після якої о. Богдан подякував всім, хто спричинився до організації і проведення цього християнського табору, а також дітям і батькам за активну участь у тому доброму заході.

Важливо, що в таборі весь час царювала атмосфера взаєморозуміння, відкритості, взаємної любові. Це був час радості, відпочинку, час цікавих пригод і нових знайомств. Діти знайшли багато нових друзів і всіх їх об’єднав навколо себе ХРИСТОС.

Повідомила Пелех Оксана

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336