Послання 2024

Пошук по сайту

«Веселі канікули з Богом» у Жовкві

Вже декілька років поспіль, кожного літа стало доброю традицією при парафії оо. Василіян, що у м. Жовква, проводити «Веселі канікули з Богом». Цей рік не був винятком. Цьогорічний табір проходив з 30 червня по 10 липня, у два етапи (I - діти віком 8-12 років, II – учасники віком 6-7 років) та зібрав близько двохсот дітей з різних парафій.

Впродовж першого тижня «Веселих канікул з Богом» аніматори намагалися допомогти дітям зрозуміти, що можна весело і корисно провести час не тільки перед екраном комп’ютера, а й будучи в контакті з друзями, Богом, батьками, церквою та святими.

До молодших парафіян (6-7 років) кожного дня у гості приходили казкові герої, для того, щоби навчити їх бути добрими, допомагати в біді своїм друзям, допомогти усвідомити, що кожна людина є важливою і потрібною.

Кожен день у таборі розпочинався ранішньою молитвою – Божественною Літургією, під час якої діти мали змогу висловлювати власні прохання, серед них: за батьків, за здоров’я, за мир і спокій та припинення війни у нашій країні, за аніматорів, друзів, хворих та інші. У програмі були також великі ігри, банси та ще багато цікавого й захоплюючого.

Новинкою цьогорічного табору став флешмоб у центрі м. Жовква, де діти разом з аніматорами розгорнули прапор України, танцювали банси, співали Гімн України, тим самим висловлюючи своє бажання єдності нашої держави.

Не менш захоплюючим був День «Навпаки» у таборі, коли у спільноту потрапив вірус і збив усю систему. У цей день перемогу у спортивних та інтелектуальних змаганнях своїм командам здобували аніматори з допомогою дітей.

Швидко й непомітно пролетіли дні, проведені у таборі. Впродовж цього часу учасники намагалися будувати «живу церкву», церкву дітей та молоді, які є запорукою майбутнього. Усміхнені обличчя дітей, задоволені батьки, втомлені, але безмежно раді аніматори, - їхня праця не була даремною. Учасники табору стали великою дружньою сім’єю, і коли прийшов час прощатися на очах можна було помітити сльози.

Аніматори впевнені, що «згадка про час, проведений у Жовкві на «Веселих канікулах з Богом - 2014» назавжди залишиться в їхніх серцях».

До організації «Веселих канікул» долучилися: брати-студенти з семінарії ім. Й. В. Рутського – бр. Домінік Налисник, бр. Петро Венгрин, бр. Партеній Підчесі, бр. Пантелеймон Зеленка та бр. Адріан Барилк; аніматори; духовний провідник о. Матей Дзюрбан із Золочева, о. ігумен Веніямин Чернега та отці-сповідники.

Повідомили аніматори

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336