Послання 2024

Пошук по сайту

«Веселі канікули з Богом» в місті Кам’янці-Бузькій

З великої ласки Божої і благословення настоятеля отця Володимира Касіяна вже другий рік при храмі Преображення Господнього в місті Кам’янці-Бузькій під час літніх канікул працював табір «Веселі канікули з Богом».

Вихователями у таборі були – брат Роман Кравець та брат Андрій Кічура, люди, наділені неабиякими педагогічними здібностями, завдяки чому і робота в таборі була чітко організована.

Згадуючи слова митрополита Андрея Шептицького, що християнське виховання є більшим добром, ніж усе добро світу, важливим є участь у Божественній Літургії, якою розпочинався кожен день у таборі. Далі діти фізично загартовувались під час зарядки, щоб бути бадьорим і активним на протязі дня. Окрім того, що діти розвивались фізично, вони збагачувались і духовно. Божу науку отримували на уроках катехизації. Неодноразово діти молились за мир і спокій в Україні. Пізнавальною для них була екскурсія в костел св. Анни і розповідь про те, чим відрізняється латинський обряд від східного обряду.

У нелегкий для України час важливим є розвиток патріотичного виховання дітей. З цією метою і була здійснена екскурсія в «Музей Кам’янеччини». Директор музею пані Оксана Дерецька цікаво і змістовно розповіла про історію краю від давніх часів до наших днів. Діти з подивом розглядали старовинні речі, особливо дерев’яну колиску, праску. Але найбільше малих відвідувачів вразила кімната, присвячене подіям на Майдані. Пані Оксана, яка сама неодноразово бувала на Майдані, розповідала дітям про ті важкі дні, показувала атрибутику і предмети, привезені з Києва.

На все життя дітям запам’ятається день, коли вони при допомозі художника пана Михайла Скопа вчились малювати. Цього ж дня вони вперше в житті писали незвичайні листи, бо адресували їх дуже дорогим нам людям – Героям України – Воїнам Української Армії, які на Сході України захищають рідну землю від запеклого ворога.

«Дні, проведені в таборі дуже позитивно вплинули на дітей, бо здружили їх, дисциплінували, але найголовніше – навчали жити в спілкуванні з Богом, по волі Божій», - зазначили родичі діток.

Повідомила Галина Романівна Ковтало

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336